Frakt 59:- * Skickas inom 1-5 dagar * Personlig support

Täcken & Kuddar

För att orka med dagens utmaningar krävs att du sover gott på natten. Knappast någon nyhet! 
På vilket sätt kan ett täcke och kudde hjälpa dig till att få en bättre sömn?

Ull är självreglerande i temperatur och fukt på ett alldeles unikt sätt. När man sover och blir varm absorberar ullen fukten och transporterar det väldigt effektivt bort från kroppen och din upplevelse är att det känns luftigt under täcket på ett sätt som inte är jämförbart med varken dun, fjäder eller allra minst syntet. Likaväl håller det dig varm när det behövs på precis samma sätt, genom att hålla fukten från din kropp borta och värmen stannar kvar när det behövs. Hur varmt du önskar ha det när du sover avgör sedan hur tjockt täcke du behöver. Oavsett vilken tjocklek du väljer blir sömnen under ett ulltäcke jämnare och sovkomforten maximal.
Ull som material absorberar dessutom mycket lite lukt vilket gör att täcket luktar fräscht igen efter lite vädring. Att kvalster inte heller trivs i samma utsträckning i dessa täcken som i traditionella är en bra bonus.

Alla täcken vi säljer är ekologiska och gots-certifierade, vilket garanterar respekt för djurens välbefinnande. Både ull och bomull produceras utan konstgödsel och bekämpningsmedel. Ullen är mulesing-fri.

Följande är hämtat från tillverkarens hemsida:

I Texeler®-fabriken i Oudeschild bearbetar moderna maskiner Texelull till elastiska täcken, madrasser, toppar, filtar, futons och kuddar. Regissör Martijn de Veij förklarar hur man tillverkar ett Texeler®-täcke.

'Vi börjar med att skära upp balarna av pressad ull som kom tillbaka från tvätten. En sådan bal dyker verkligen upp, det finns så mycket luft och motståndskraft i ullen. Sedan tar vi bort det återstående dammet från ullen i en speciell maskin för att ytterligare förstärka den allergiska effekten. Ullen  återvinner också sin öppenhet under denna behandling  , med andra ord: massor av luft kommer in igen mellan fibrerna.

Sedan blåser vi ullen genom ett rörsystem till kardningsmaskinen. I den kardas ullen  , det vill säga, med hjälp av genomgående rullar med tiotusentals tänder, dissekerade längre och längre ifrån varandra. Det slutliga resultatet är en supertunn och samtidigt mycket luftig ullfleece: grunden till vårt täcke.

Texelers hemlighet
'De tunna fleeces staplas sedan ovanpå varandra av fleeceskiktet. Detta skapar fyllningen för ditt täcke. Men ..., och det kan  väl  kallas hemlighet  Texeler® i detta skede vi är den enda täcke tillverkare att genomföra en extra process för att förhindra att täcken från 'kollapsa' över tiden. Under denna  nålstansning vävs  också ullfibrerna, som normalt bara ligger horisontellt, vertikalt genom fleece-skikten i en speciell maskin. Detta skapar det särskilt elastiska, voluminösa och samtidigt lätta och luftiga Texeler®-täcket - jag kallar det  fluffigt  - som absorberar, reglerar och ventilerar fukt optimalt under sömnen.

'Nästa steg är att vi maskinen täcken - med en massa lager och därför mycket luft - med en bomull eller satin  lock , locket. Sedan går de igenom en speciell sömningsmaskin. Slutligen går täcken till studion, där de avslutas ytterligare av våra sömmerskor. Det vill säga: försedd med rör, olika etiketter och dragkedja eller tryckknappar. Noggrant arbete, som vi fortfarande gör på traditionellt sätt, med den manuella symaskinen. '