Frakt 59:- * Skickas inom 1-5 dagar * Personlig support

Ulle

Ulletoffeln är gjord av ren ny ull, en naturprodukt med väldigt speciella egenskaper.

Ren ny ull betyder att det är 100% ull från klippta får. Vi brukar säga att ullen har en självreglerande temperatur på insidan, d.v.s att den värmer när det är kallt men känns luftig när det är varmt. Ullen absorberar nämligen fukt inuti toffeln och stöter samtidigt bort vattendroppar utvändigt. Ull absorberar dessutom mycket lite lukt vilket gör att toffeln luktar fräscht igen efter lite vädring. Skulle du ändå behöva en djupare rengöring tvättar du bara i maskin på 30 grader, ullprogram och ulltvättmedel!

Filosofin kring Ulle är att producera tofflor i harmoni med naturen. Fotriktiga former och naturliga råmaterial - det är Ulle!

Ullgarnet är tvättat, stickat och tovat

Det högkvalitativa ullgarnet är grunden till Ulles kvalitet. När det stickade ulltyget tumlas komprimeras ullen till ett fast material. Styrkan hos materialet avgörs av den tid ullen tumlas. Det stickade tyget, som är mjukt och elastiskt har fördelen att det anpassar sig perfekt till foten.

Mjukhet i varje steg

Ulles naturliga form och generösa utrymmet för tårna, ger foten möjlighet att röra på sig. Samtidigt är fotbäddarna uppbyggda för hålfoten vilket ger viktig stadga för foten. Yttersulan är doppad i naturlatex för att ge en säker och halkfri gång.

Ulle- ett över 100-årigt hantverk i harmoni med naturen

Ulle tillverkas av familjen Otto. År 1898 grundade Emil Otto, farfars far till nuvarande VD, ett textilföretag i tyska Goslar. Företaget utvecklades under årens lopp till en strump- och skoproduktion. Och det är just denna textila tradition, tillsammans med kunskapen av skotillverkning som har resulterat i en unik specialitet - Ullekollektionen.

 

Med kärlek för ett naturligt mode och stor kunskap inom teknologi och hälsa, tillverkar familjen Otto Ulletoffeln för att ge sina användare glädje under många år!