Frakt 59:- * Skickas inom 1-5 dagar * Personlig support

Handvävd ullpläd från Gotland

  • 5 960 kr
Tillgänglig
Dela
Artikelnummer: 252

Denna pläd är omsorgsfullt både designad och handvävd enligt traditionella metoder, av oss på Astugårds—för dig som värdesätter svenskt hantverk och ursprung!

De första plädarna som skapades tillkom genom att jag hade en idé om att vilja erbjuda extremt exklusiva bruksföremål, gärna med gotländsk härkomst och av endast genuina naturmaterial. Min svärmor, som hade vävkunskaper, och jag satte därefter i gång att designa och väva den första pläden. Till en början vävde bara hon, nu idag är det mest jag som väver.

Den grå ullen kommer från rasen gotlandsfår, vilket är Gotlands vanligaste fårras. Där eftersträvar glans och lock i sin päls. Eftersom den rasen endast har olika nyanser av grått behövdes lite leicester-ull blandas in i de ljusaste partierna. Leicester eftersträvar också lock och glans, så kombinationen blir harmonisk.


Pläden är av 100% svensk ull, både handvävd och beredd i Sverige. Både varp och inslag består av tvåtrådigt mjukt spunnet garn, vilket gör pläden tjockare och luftigare (och varmare).
Mått: ca  140*200cm

Alla exemplar är unika men följer färgkombinationen enligt bild.
Extremt liten upplaga.