Frakt 59:- * Skickas inom 1-3 dagar * Personlig support

RedQ Jäskorg rund

  • 110 kr

Underbara tätbundna handgjorda jäskorgar av rotting. RedQ som tillverkar dessa tror på att göra skillnad genom att visa att det är lönsamt att ta ansvar utifrån


Tillgänglig
Dela
Artikelnummer: 2332

Underbara tätbundna handgjorda jäskorgar av rotting. RedQ som tillverkar dessa tror på att göra skillnad genom att visa att det är lönsamt att ta ansvar utifrån såväl ekonomiska som sociala och ekologiska perspektiv. Dessa korgar köper du med gott samvete, antingen för att du själv vill vara en del i att göra skillnad - eller för att det är otroligt vackra korgar!

Jäskorgen är ett bra hjälpmedel när man jäser deg, speciellt surdegsbröd som ibland behöver lite stadga för att jäsa uppåt och inte åt sidorna.

Det går bra att använda antingen ren som den är, eller om du vill lägga en jäsduk i botten. Vi brukar använda oss av linneservetter. Börja med att dofta en lagom mängd mjöl runtom i jäskorgen. Lägg sedan degen däri för att jäsa. När degen jäst klart stjälper du upp det färdigjästa brödet direkt på baksten i ugnen/bakspaden, eller på en plåt. Du har då också fått ett vackert mönster på brödet som kommer att finnas kvar när brödet gräddats klart.

Rund finns i tre storlekar. Mini är lagom när man bakar frallor eller stora kuvertbröd (ett bröd brukar då vara lagom att dela på två personer). Mellan är lagom för små till normalstora bröd, ett till två åt gången i ugnen. Den stora är för ett stort bröd.
Avlång variant finns som separat artikel


Eftersom korgarna tillverkas för hand och av naturmaterial förekommer ojämnheter  och är en del av det karaktäristiska mönstret som skapas.

Rengöres i det dagliga med att skaka ur överblivet mjöl. Då och då diskas den för hand med ljummet vatten och milt diskmedel. Skölj då noga!

Mått ca:

Mini: ca 11cm diameter

Liten: ca 21cm i diameter

Stor: ca 25cm i diamteter