Astugårds_logga_vit

Fakta om våra tofflor Ulle och Haflinger

Ulle- ett över 100-årigt hantverk i harmoni med naturen

Ulle tillverkas av familjen Otto. År 1898 grundade Emil Otto, farfars far till nuvarande VD, ett textilföretag i tyska Goslar. Företaget utvecklades under årens lopp till en strump- och skoproduktion. Och det är just denna textila tradition, tillsammans med kunskapen av skotillverkning som har resulterat i en unik specialitet - Ullekollektionen.

 

Filosofin kring Ulle är att producera tofflor i harmoni med naturen. Fotriktiga former och naturliga råmaterial - det är Ulle!

Ren ny ull

Ulletoffeln är gjord av ren ny ull, en naturprodukt med väldigt speciella egenskaper.

 

Ren ny ull betyder att det är 100% ull från klippta får.

 

Vi brukar säga att ullen har en självreglerande temperatur på insidan, d.v.s att den värmer när det är kallt men känns luftig när det är varmt. Ullen absorberar nämligen fukt inuti toffeln och stöter samtidigt bort vattendroppar utvändigt.

 

Ull absorberer dessutom mycket lite lukt vilket gör att toffeln luktar fräscht igen efter lite vädring.

Ullgarnet är tvättat, stickat och tovat

Det högkvalitativa ullgarnet är grunden till Ulles kvalitet. När det stickade ulltyget tumlas komprimeras ullen till ett fast material. Styrkan hos materialet avgörs av den tid ullen tumlas. Det stickade tyget, som är mjukt och elastiskt har fördelen att det anpassar sig perfekt till foten.

Mjukhet i varje steg

Ulles naturliga form och generösa utrymmet för tårna, ger foten möjlighet att röra på sig. Samtidigt är fotbäddarna uppbyggda för hålfoten vilket ger viktig stadga för foten. Yttersulan är doppad i naturlatex för att ge en säker och halkfri gång.

 

Med kärlek för ett naturligt mode och stor kunskap inom teknologi och hälsa, tillverkar familjen Otto Ullefoffeln för att ge sina användare glädje under många år!

Haflinger ulltoffel med stadig korksula

Ljusgrå Haflinger Ljusgrå Haflinger

I spannet mitt emellan sko och toffel befinner sig detta underbart sköna skodon. Ovandel i ull som stöter bort smuts och väta samt håller foten varm om vintern utan att kännas allt för varm om sommaren. Fotriktig och formpressad sula i kork och med undersida i halkfritt naturgummi gör den utmärkt som både innesko eller lätt utomhustoffel.

Denna produkt använder vi själva som arbetssko när vi står i butiken. Rekommenderas varmt!

Storlekar mellan 36-46

Rek pris ca: 860:-
Vårt pris: 760:-

Ljusgrå eller mörkgrå (vissa storlekar även röd), du hittar dem under produkter i hemsidesmenyn.