Astugårds_logga_vit

Värdegrund

Vision

Bidra till att människor aldrig förlorar livsglädjen eller hoppet om en varmare, mer omtänksam värld!

Natur & Miljö

Naturen och miljön är bland det viktigaste för oss och för våra barn. Astugårds bidrar till en hållbar utveckling genom att i stor utsträckning välja produkter som är tillverkade av naturens egna material. Detta gör, förutom en oftast längre livstid för produkten i fråga, också att de i så gott som alla fall har ingen eller låg halt av gifter kopplade till sig. Minsta möjliga negativa miljöpåverkan samtidigt som de är de säkraste produkterna för människan.  Dessutom går det att återvinna den dagen det är dags.
  Vi väljer närproducerat när det är möjligt, dels för att värna de lokala producenterna, dels för att slippa långa transporter och onödig miljöpåverkan.

Humanistiskt

Att vi lever mitt i ett konsumtionssamhälle har väl knappast gått någon förbi, men vi vill gärna att de saker man införskaffar från oss skall bli en del av inventarierna i hemmet eller på kontoret. De som håller både i stil, material och funktion under många år. Vi tror på att giftermålet mellan människa och natur är av godo. Tänk bara hur bra vi människor mår av att få odla egna tomater, plocka svamp i skogen eller torka tvätten i sommarens lätta bris. Naturen bjuder på mycket - den måste vi vara rädda om för att våra barnbarn också skall kunna njuta!

Allt det här är en livsstil

- som vi gärna delar med er!