Astugårds_logga_vit
Tomatodlingar vid Solbjärge Tomatodlingar vid Solbjärge

Mycket i vårt samhälle och sätt att leva idag har gjort att det äkta, det genuina, det enkla och avskalade men ändå pittoreska fallit i glömska till förmån för konstgjort och massproducerat. Det här är drömmen och strävan mot just det enkla och glömda. Vår förhoppning är att kunna inspirera andra att också se skönheten med att ha händerna i myllan och låta barnen växa upp på landet dit stressen sällan når.

 

Klicka på rubriken så öppnas bloggen i nytt fönster.

För er som vitt titta på vår blogg sedan tiden på Solbjärge finns den under annan adress http://solbjaerge.blogspot.com

Välkomna hit!
 

Vid pennan...

Jag ser mig själv som en slags naturromantiker. Att äga ett genuint släkthus nära havet och med möjligheter att odla, anlägga trädgård ha djur och byggnadsvårda ger utrymme för kreativitet. Tänk att ha förmånen att ha blommande ängar, betande hästar och brusande hav inpå knuten. Vilken dröm, få förunnat!


När vår första son föddes började jag ifrågasätta all överkonsumtion som inte bara finns i samhället, utan även representerar hela kedjan där allt är industrialiserat. Att vi söker ursprunget i allt, ifrågasätter vilken process en produkt gått igenom för att existera och vilken påverkan den har både under tillverkning och konsumtion - på både människor och miljö blev min brinnande drift. När man skrapar på ytan inser man att så gott som ALLT måste ifrågasättas. Men ju mer man söker och lär sig, ju mer medveten konsument blir man och har därmed makten att faktiskt göra intelligenta val när det gäller sin konsumtion - oavsett om det är mat, kläder, heminredning eller renovering av hus. Man hjälper helt enkelt till att göra världen en aning bättre, och största vinningen har man själv, både själsligt och hälsomässigt.
 

För att få utlopp för allt detta bildade jag Astugårds AB. Företaget erbjuder nu produkter och hantverk i rustika material för människa hem och trädgård. 

 

På Astugårds blogg - Rustika lantliv - skriver jag om allehanda odlings- och inredningsprojekt med byggnadsvård i tanken, om planerna och drömmarna framöver på lantgården i Salthamn - och ibland delar jag med mig av ett och annat recept från grunden eller rustika tips i största allmänhet...

 

Hoppas jag kan inspirera dig!

 

Kram

Marléne Jesperland